مهمترین نکات سئو داخلی وب سایت (16 نکته طلایی)

مهمترین نکات سئو داخلی وب سایت (16 نکته طلایی)

دوستان عزیز توی این مطلب از وب سایت سورس باران در مقاله مهمترین نکات سئو داخلی وب سایت (16 نکته طلایی) به شما بهترین و تاثیرگذارترین نکاتی که تا کنون تجربه کردیم رو آموزش خواهیم داد. لطفا با ما همراه باشید…

طلایی ترین نکات سئو داخلی سایت

سئوی داخلی (Onpage SEO) مجموعه ای از فعالیت های شما در نحوه ارائه محتوا، سئوی کلی سایت و رعایت اصول بهینه سازی می باشد که برای رنکینگ بهتر سایت در نتایج گوگل باید در نظر گرفته شود. سئوی داخلی و سئوی خارجی وابسته و مکمل یک دیگر هستند. سئوی خارجی که لینک بیلدینگ را نیز شامل میشود، روندی است که نتیجه آن همیشه دست شما نخواهد بود. برتری سئوی داخلی در این است که همه چیز در کنترل خود شما می باشد.

مقاله مهمترین نکات سئو داخلی وب سایت (16 نکته طلایی) یک جمع بندی کلی از اصول سئو سایت و سئو مطالب خواهد بود. موارد زیر شامل چک لیست هایی هستند که شما برای بهبود سئوی داخلی سایت خود، برای سوالات موجود در آن می بایست جواب ” بلی ” داشته باشید و مطمئن شوید که همه ی موارد را انجام داده اید.

1- عنوان صفحه در سئو داخلی

عنوان هر صفحه مهمترین المان سئوی داخلی می باشد و معمولا شامل کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن است. انتخاب عنوان مرتبط با موضوع و شامل کلمه کلیدی باعث می شود که در صفحه ی نتایج جستجوی گوگل، صفحه و سایت شما نیز به کاربران پیشنهاد شود.

چک لیست عنوان صفحه

  • آیا مهمترین کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن در عنوان سایت شما وجود دارد؟
  • آیا در شروع عنوان سئوی مطلب خود از کلمه کلیدی استفاده کرده اید؟
  • آیا عنوان سئوی مطلب شما دارای 70 کاراکتر می باشد؟
  • آیا عنوان محتوای شما منحصر به فرد می باشد؟

راهنمای عنوان صفحه

عنوان سئوی هر مطلب یک تگ مستقل می باشد که اغلب با متای توضیحات اشتباه گرفته می شود تا جاییکه در برخی سایت ها در هردوی آنها یک محتوا قرار داده می شود. عنوان صفحه در تگ title و در header صفحه قرار میگیرد. این عنوان برای کاربران تنها در تب های مرورگر قابل مشاهده است ولی روبات های گوگل بخوبی قادر به شناسایی و درک آن هستند.

شما باید کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن را در عنوان سئوی خود قرار دهید و بهتر است کلمه کلیدی در شروع 70 کاراکتر عنوان سئوی شما قرار گیرد. بیشتر از 70 کاراکتر نبودن عنوان سئو امری ضروری نیست اما با توجه به آنکه در نتایج گوگل نمایش داده نمیشود کلمات بعدی بی استفاده خواهند بود.

نکته1 : از بکارگیری عناوین تکراری در مطالب گوناگون بپرهیزید، محتوا باید منحصربه فرد و قابل فهم باشد.

 

2- توضیحات متا در سئوی داخلی

تگ توضیحات برای جذب بازدیدکننده به سایت اهمیت دارد چرا که این بخش در نتایج جستجو نمایش داده می شود. توضیحات متا پیش از این تاثیر بالایی در رتبه بندی گوگل داشته است اما به علت سوء استفاده های کاربران و معرفی الگوریتم های جدید گوگل مانند مرغ مگس خوار، تا حدی ارزش و اعتبار آن در رتبه بندی نتایج جستجو کاهش یافته است.

با این وجود همچنان توضیحات متا مهمترین بخش برای جلب توجه مخاطبین و مشخص نمودن موضوع محتوای شما می باشد.

چک لیست توضیحات متا

  • آیا تگ توضیحات شما شامل کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن می باشد؟
  • آیا تگ توضیحات شامل 150 کاراکتر می باشد؟
  • آیا در محتوای توضیحات خود از مترادف ها جهت فهم بهتر مخاطب استفاده شده است؟
  • آیا تگ توضیحات برای هر صفحه منحصربه فرد می باشد؟

راهنمای توضیحات متا

مشابه بخش عنوان، تعداد 150 کاراکتر اجباری نمی باشد اما اگر بیش از مقدار تعیین شده باشد به صورت سه نقطه نمایش داده شده و فاقد ارزش خواهد بود.

نکته2 : شما می بایست از کلمات کلیدی هدف و مترادف های آنها در توضیحات متا استفاده کنید، زیرا در صورت مورد جستجو قرار گرفتن، به صورت هایلایت در نتایج گوگل نمایش داده می شوند.

مشخص نیست که چه حد وجود کلمات کلیدی در تگ توضیحات به سئوی سایت شما کمک می کند اما خود توضیحات به تنهایی باعث افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت شما هنگام نمایش آن در لیست نتایج جستجو می شود. چیزی را که شما نمی توانید در عنوان توضیح دهید، می توانید در تگ توضیحات بنویسید، چرا که در تگ توضیحات می توانید از تعداد کاراکترهای بیشتری استفاده کنید.

در آخر به یاد داشته باشید که از توضیحات منحصربه فردی برای هر صفحه استفاده کنید و محتوای تگ توضیحات شما برای صفحات مختلف تکراری نباشد. تا جاییکه گوگل اعلام کرده اگر نمیتوانید توضیحات متای منحصر بفردی برای هر صفحه داشته باشید بهتر است که توضیحات متا ننویسیم.

 

3- هدینگ یا عنوان های صفحه در سئو داخی

برعکس تگ عنوان و تگ توضیحات متا، بخش هدینگ در صفحات وب سایت برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده می باشد. موتورهای جستجو موضوع و اطلاعات موجود در صفحه را از طریق همین هدینگ ها مخصوصا تگ h1 می یابند.

چک لیست هدینگ صفحه

  • آیا صفحات سایت شما دارای تگ h1 می باشند؟
  • آیا در هر صفحه تنها یک تگ h1 وجود دارد؟
  • آیا کلمه کلیدی شما در تگ h1 موجود است ؟ و آیا در ابتدای هدینگ از این کلمه استفاده شده است؟
  • آیا محتوای تگ h1 منحصر به فرد می باشد؟
  • آیا در صفحه تگ h2 نیز وجود دارد؟ اگر بله، محتوای آن با h1 متفاوت بوده و شامل کلمه کلیدی هدف است؟

راهنمای هدینگ صفحه

هدینگ ها هدف یک وب سایت را در چند کلمه بیان می کنند. هیچ محدودیتی در تعداد کاراکترهایی که یک هدینگ می بایست داشته باشد وجود ندارد اما به طور معمول تا جایی که ممکن است کوتاه نوشته می شود تا توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کند. جهت کمک به سئو سایت خود، توصیه می شود از کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن در تگ هدینگ خود نیز استفاده کنید. همچنین توصیه می شود که از کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن در ابتدای محتوای تگ هدینگ استفاده شود.

شما می توانید بیش از یک هدینگ در محتوای خود استفاده کنید که می بایست شامل h1 تا h6 باشد. یک صفحه نباید دو تگ h1 داشته باشد، همچنین محتوای تگ عنوان و هدینگ نباید مثل هم باشند. هرچند که هدف هردوی این بخش ها تا حد زیادی شبیه به هم است.

نکته3 : تگ های h2 و h3 نیز در صورتی که شامل کلمه کلیدی شما باشند بر کسب جایگاه در گوگل تاثیرگذار خواهند بود. البته تاثیر و ارزش آنها به اندازه تگ h1 نیست.

 

4- محتوای صفحه در سئو داخلی

محتوای سایت باید شامل کلمه های کلیدی انتخاب شده باشد. این کلمات شامل کلمات کلیدی هدف گذاری شده و مترادف آنها است و دقت داشته باشید که چگالی کلمات کلیدی خیلی زیاد نباشد. همچنین کلمات هدف را زمانی استفاده کنید که برای مخاطب مفهوم داشته باشد. مهمترین نکته کسب رضایت مخاطبین و حفظ کیفیت متن می باشد.

چک لیست محتوای صفحه

  • آیا کلمات کلیدی اصلی در پاراگراف اول مطلب شما وجود دارد؟
  • آیا تعداد دفعاتی که از کلمات کلیدی استفاده کرده اید بهینه می باشد؟
  • آیا محتوای شما بیش از 500 کلمه است؟
  • آیا شما برای هر صفحه محتوایی بدیع و منحصربه فرد دارید؟

راهنمای محتوای صفحه

پیشنهاد میکنیم که محتوای شما بین 500 تا 1000 کلمه باشد چراکه موتورهای جستجو دوستدار متن های بلندتر می باشند و کاربران زمان و حوصله مطالعه مقالات طولانی را ندارند. در نتیجه این تعداد کلمات بهینه است.

نکته4 : طول متن خود را تا آنجایی که امکان پذیر است بلند کنید اما در نظر داشته باشید که متن شما دقیقا حاوی همان اطلاعاتی باشد که کاربر احتیاج دارد نه اینکه در یک انشای طولانی به دنبال موضو

گوگل مطمئنا فرق بین وبلاگ و یک وبسایت تجاری را هنگام رتبه دهی به محتوا می داند. هیچ مقدار دقیقی برای تعداد کلمات کلیدی در متن وجود ندارد، اما همه ی آن چیزی را که نیاز است بدانید این است که به طور میانگین در هر دو خط یک بار کلمه کلیدی خود را بکار ببرید. شما همچنین می توانید از کلمات مترادف با کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن استفاده کنید.

در آخر، محتوای خود را بدیع نگه دارید. شما نباید محتوای تکراری از صفحات سایت خود و یا از صفحات سایت های دیگر داشته باشید چراکه تاثیر منفی در سئوی سایت شما دارد. زمانی که موتورهای جستجو دو صفحه عین هم یافت می کنند یکی از این دو محتوا را اصل در نظر می گیرند و محتوای دیگر را همانند تصویر زیر در انتهای لیست نتایج جستجو قرار می دهند.

 

5- تاثیر آدرس url بر سئوی داخلی

در آدرس های url از کلمات کلیدی و کلمات درستی که محتوا را توصیف می کنند استفاده کنید. آدرس url تا حد زیادی ساختار سایت شما را بیان می کند و یک المان نسبتا مهم در سئو ی سایت محسوب می شود.

چک لیست آدرس صفحات:

  • آیا شما یک آدرس url کوتاه و ساده دارید؟
  • آیا کلمه کلیدی در شروع آدرس url شما قرار دارد؟
  • آیا شما در آدرس های url و در بین کلمات از خط فاصله استفاده کرده اید؟
  • آیا عبارت های عمومی مانند با، از، و، در و … را از آدرس صفحه حذف کردید؟

توضیحات سئوی آدرس صفحات:

گوگل اعلام کرده و نشان داده است که نام دامنه و حضور کلمات کلیدی در آن تاثیری بر رتبه بندی نتایج نخواهد داشت. ولی آنچه در ادامه ی آن می آید و آدرس صفحات داخلی شما را می سازد بر سئوی صفحه تاثیرگذار خواهد بود.

یک آدرس url کوتاه و ساده بدون وجود موارد غیر ضروری در آن، مورد پسند روبات های خزنده موتورهای جستجو قرار می گیرد.

 

6- سئوی تصاویر در سئو داخلی

موتورهای جستجو نمی توانند فهم درستی از متن ها و موضوع موجود در تصاویر داشته باشند اما مطمئنا می توانند متنی که درباره ی تصاویر در بخش alt نوشته می شود را درک کنند. متن جایگزین علاوه بر تاثیر بالا در جایگاه تصویر در نتایج گوگل مکان مناسبی برای قرار گرفتن کلمه کلیدی هدف می باشد.

چک لیست سئوی تصاویر

  • آیا شما برای همه ی تصاویر خود متن جایگزین دارید؟
  • آیا متن جایگزین تصاویر شما حاوی کلمات کلیدی می باشند؟
  • آیا نام فایل تصاویر شما شامل کلمه کلیدی و یا یک متن مرتبط می باشد؟
  • آیا متن جایگزین تصاویر در یک صفحه با هم متفاوت ولی مرتبط با یک موضوع مشخص هستند؟

توضیحات سئوی تصاویر

صفت alt یا همان متن جایگزین تصاویر فقط به هدف سئوی سایت استفاده نمیشود بلکه کارایی سایت شما را نیز بالا می برد. برای مثال اگر کاربر سایت شما نابینا باشد، آنگاه screen reader، متن جایگزین تصویر را برای او می خواند و مفهوم تصویر رسانده می شود. همچنین بازدیدکننده ای که بارگذاری تصاویر را غیر فعال کرده است و یا به دلیل سرعت پایین اینترنت امکان لود تصاویر را ندارد، می تواند از همین متن جایگزین برای درک بهتر محتوا استفاده کند.

نکته!!! وجود کلمه کلیدی در متن جایگزین نه تنها در رتبه دهی موتورهای جستجو به سایت شما موثر است بلکه باعث می شود تصاویر شما نیز در بخش جستجوی تصاویر گوگل رتبه ی خوبی کسب کنند.

تصاویر سایت را در حجم پایین و متناسب با ارائه در فضای وب ذخیره کنید، این کار موجب میشود سرعت لود شدن صفحات سایت و تصاویر درون آنها بالا رود که در جلب رضایت کاربران بسیار موثر است.

برخی افراد به اشتباه یک متن جایگزین را برای تمامی تصاویر مقاله خود بکار میبرد که امری اشتباه است. هر تصویر باید دارای متن جایگزین منحصر بفرد و مرتبط با موضوع اصلی مقاله باشد

 

7- ارتباط معنایی بین بخش های مختلف صفحه در سئو داخلی

روبات های خزنده ی گوگل معیارهای زیادی برای تعیین کلمه کلیدی یک صفحه   در اینترنت دارند که بخشی از آنها را ذکر کردیم ولی نکته مهم ارتباط میان تمامی این بخش هاست. اگر کلمه کلیدی هدف گذاری شده در عنوان صفحه موجود باشد ولی در محتوای آن بکارگرفته نشود شما شانس کمی برای کسب جایگاه مناسب در نتایج جستجو خواهید داشت.

چک لیست

  • آیا کلمات کلیدی هدف گذاری شده شما در بخش عنوان، توضیحات، هدینگ، محتوا، آدرس url و متن جایگزین تصاویر وجود دارند؟
  • آیا از کلمات مترادف و ترکیبات مختلف از کلمه کلیدی هدف خود در قسمت های گوناگون استفاده کرده اید؟

توضیحات

هرچند که استفاده از یک کلمه خاص در بخش های مختلف وب سایت امری اجباری نیست اما بهترین متد برای دریافت رنکینگ بهتر از موتورهای جستجو می باشد. گاهی اوقات با تغییرات کوچک در جمله بندی و ساختار متن میتوان چگالی کلمه کلیدی در آن را بالا برد ولی باید توجه داشته باشیم که محتوای شما برای کاربران آزاردهنده نباشد.

نکته!!! ارتباط معنایی میان بخش های مهم صفحه و بکارگیری کلمه هدف در آنها موجب میشود که روبات های گوگل عبارت دیگری را به اشتباه بعنوان کلمه کلیدی این صفحه شناسایی نکنند.

 

8- لینک های داخلی سایت در سئو داخلی

لینک بیلدینگ تنها شامل کسب بک لینک از سایت های دیگر نمیشود، بلکه لینک های داخلی سایت میتوانند باعث افزایش اعتبار صفحه ای که به آن لینک شده است شوند.

چک لیست لینک سازی داخلی

  • آیا ارتباط مناسبی میان صفحات داخلی سایت ایجاد کرده اید؟
  • آیا صفحات مهم و اصلی سایت را در منو قرار داده اید؟
  • بخش هایی مانند مقالات مرتبط یا دسته بندی و برچسب گذاری را در سایت خود بکار گرفته اید؟
  • آیا شما از کلمه کلیدی در متن لینک شده خود استفاده کرده اید؟

توضیحات لینک سازی داخلی

هرچند که از طریق لینک های معتبر خارجی نیز می توان برای یک سایت اعتبار کسب کرد. اما لینک های داخلی باعث دسترسی و ایندکس شدن راحت تر صفحات سایت شما از طریق موتور های جستجو شده و موجب بهبود جایگاه یکدیگر خواهند شد.

نکته!!! گوگل پیشنهاد میکند که هر صفحه از سایت حداکثر با 3 کلیک از صفحه اصلی قابل دسترسی باشد، این امر هم برای کاربران سایت خوشایند خواهد بود و هم ارزش لینک سازی داخلی را نمایان می سازد.

اگر شما می خواهید که رنکینگ یکی از صفحات جدید سایت خود را افزایش دهید می بایست اطمینان یابید که آن صفحه در یکی از صفحات معتبر سایت شما لینک شده است و چون در لینک های داخلی، شما خود صاحب سایت مورد نظر هستید می توانید متن لینک شده را خود انتخاب کنید. بنابراین از عباراتی مثل “بیشتر بخوانید” و یا ” کلیک کنید” استفاده نکنید و به جای آن از کلمات کلیدی هدف گذاری شده، در متن لینک شده نیز استفاده کنید.

لینک هایی که در منوی سایت قرار میگیرند چون در تمام صفحات تکرار میشوند ارزش و اعتبار بیشتری دریافت خواهند کرد، ولی بدان معنی نیست که شما موارد زیادی را در منوی خود قرار دهید تا همگی پیشرفت کنند! هرچه تعداد لینک ها در یک صفحه افزایش یابد، ارزش و اعتباری که به هرکدام میرسد کاهش خواهد یافت.

نکته!!!! متن لینک شده یا Anchor Text همانند متن جایگزین در تصاویر عمل میکند و توضیحاتی مختصر پیرامون صفحه مقصد به روبات های گوگل ارائه میدهد. صفحه مورد نظر در عبارتی پیشرفت خواهد کرد که با آن لینک شده است.

 

9- نقشه سایت در سئو داخلی

هر سایت می بایست یک نقشه سایت یا sitemap داشته باشد. هرچند سایت هایی که نقشه سایت ندارند نیز توسط موتورهای جستجو قابل دستیابی و بررسی هستند اما وجود یک نقشه سایت باعث می شود که موتورهای جستجو صفحات شما را راحت تر بیابند و ایندکس کنند.

چک لیست نقشه سایت

  • آیا شما نقشه سایت XML دارید؟
  • آیا نقشه سایت خود را در ابزار گوگل وبمستر تایید کرده اید؟
  • آیا آدرس نقشه سایت خود را در فایل robots.txt قرار داده اید؟

توضیحات نقشه سایت

نقشه سایت دو نکته مهم را به موتورهای جستجو می فهماند: محل دقیق همه صفحات داخلی و اولویت هر صفحه در یک وب سایت. تا همین چند ماه پیش، نقشه سایت باعث بهبود روند ایندکس کردن موتورهای جستجو می شد و راه را برای قابل دید بودن صفحات وب برای موتورهای جستجو هموار می کرد، در حالی که اخیرا بیشتر به فهم ساختار اطلاعات صفحات کمک می کند.

نکته!!! آدرس نقشه سایت بهتر است در فایل robots.txt قرار داده شود، اولین جایی که ربات های خزنده گوگل هنگام دستیابی به سایت جستجو می کنند.

در گذشته نقشه سایت شکل و مفهوم دیگری داشت و بعنوان یکی از صفحات داخلی سایت شناخته میشد که در بر دارنده یک ساختار درختی از محتویات سایت و صفحات داخلی آن بود. ولی امروزه دیگر نیازی به چنین صفحاتی نیست و نقشه سایت یک فایل XML است که تنها مورد استفاده روبات های خزنده قرار میگیرد.

یک نقشه سایت مناسب به روبات های گوگل میفهماند که دقیقا باید زمان و انرژی خود را برای ایندکس کردن چه صفحاتی از سایت خرج کنند. با این کار شما مانع بررسی مجدد صفحاتی خواهید شد که تغییری نداشته اند و گوگل زمان کافی برای بررسی و ایندکس صفحات جدید یا تغییر کرده در سایت شما خواهد داشت.

 

10- فایل Robots.txt در سئو داخلی

Robots.txt فایلی است که اگر در سایت شما موجود باشد اولین فایلی خواهد بود که موتورهای جستجو به آن دستیابی پیدا می کنند. فایل Robots.txt حاوی اطلاعاتی از قبیل نقشه سایت برای موتورهای جستجو است که آنها را راهنمایی می کند تا بتوانند به سایت دسترسی پیدا کرده و آن را به طور موثر ایندکس کنند.

چک لیست فایل robots.txt

  • اگر شما دارای فایل Robots.txt هستید آیا تا به حال چک کرده اید که صفحه ای به اشتباه مسدود نشده باشد و یا دسترسی موتورهای جستجو به تمام سایت شما محدود نشده باشد؟
  • آیا دسترسی گوگل به فایل های CSS و JS شما از طریق این فایل مسدود شده است؟

توضیحات فایل robots.txt

وجود فایل Robots.txt به طور مستقیم باعث بهبود سئوی سایت شما نمی شود. اگر شما فایل Robots.txt را دارا می باشید مطمئن شوید که دسترسی به سایتی که می خواهید ایندکس شود مسدود نشده باشد. اگر شما در ابزار گوگل وبمستر خود گزارش مشکل دسترسی به صفحه ای را دریافت کرده اید، می بایست دوباره فایل Robot.txt را بررسی کنید.

همچنین برای بهبود بیشتر دسترسی روبات های موتور جستجوی گوگل شما می توانید در فایل Robots.txt از ایندکس شدن صفحات غیر ضروری و یا صفحاتی با محتوای تکراری جلوگیری کنید.

نکته!!! بطور معمول نیازی به انجام تغییرات اساسی در این فایل نبوده و تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که شما در نظر داشه باشید با علم و هدف گذاری صفحاتی را از دید موتورهای جستجو پنهان نگاه دارید. این کار معمولا برای صفحاتی با محتوای تکراری یا کم ارزش انجام میشود.

در گذشته توسط همین فایل، دسترسی گوگل به فایل های CSS و Js سایت محدود میشد ولی با ورود مفاهیم جدیدی مانند طراحی رسپانسیو و توجه بسیار زیاد گوگل به بهینه سازی سایت برای موبایل، دیگر چنین محدودیتی پیشنهاد نمیشود. تنها از طریق همین فایل های اساسی است که روبات های گوگل قادر به تشخیص میزان کاربری سایت در موبایل و تبلت میشوند.

 

11- سرعت بارگذاری صفحه در سئو داخلی

گوگل در سال 2010 اعلام کرد که سرعت بارگذاری صفحه در رتبه بندی نتایج جستجو موثر است. این امر شما را ملزم می کند که سرعت بارگذاری سایت خود را بهبود دهید.

چک لیست سرعت بارگذاری صفحه

  • آیا زمان بارگذاری سایت شما حداکثر 4 ثانیه می باشد؟
  • آیا عملکرد سایت خود را در ابزارهای معتبر مانند GTmetrix و Google Page Speed بررسی کرده اید؟
  • آیا حافظه کش مرورگر و Gzip بر روی سایت و سرور شما فعال است؟

توضیحات سرعت بارگذاری صفحه

حذف کدهای اضافی، بهینه سازی سایز تصاویر، فعال سازی حافظه کش مرورگر، تعداد فایل های CSS و JS، فعال سازی gzip و کاهش جستجوهای DNS از جمله مواردی هستند که بر زمان بارگذاری صفحه تاثیر می گذارند. تصویر زیر نمونه ای از گزارش گیری سرعت سایت در ابزار PageSpeed Insights گوگل می باشد.

نکته!!! سرعت بالای بارگذاری یک صفحه می تواند توجه کاربر را به خود جلب کرده و باعث بهبود تجربه ی کاربری شود. همچنین این امر باعث می شود که موتورهای جستجو نظیر گوگل به کارایی سایت شما رتبه بالایی بدهند.

سرعت بالای سایت به معنی کاهش حجم صفحه نیز می باشد، با این کار میزان پهنای باند مصرفی از سرور یا هاست شما نیز تا حد چشمگیری کاهش یافته و هزینه های شما را کاهش میدهد.

 

12- لینک سازی داخلی در سئو داخلی

قبل از این گوگل توصیه کرده بود که به دلیل محدودیتی که برای دستیابی به صفحات وجود دارد. یک صفحه نباید به بیشتر از 100 صفحه لینک داده باشد. اما از زمانی که گوگل به تکنولوژی مجهز و پیشرفته ای برای دستیابی و بررسی صفحات سایت دست پیدا کرده است دیگر محدودیتی برای تعداد لینک هایی که یک صفحه می تواند به صفحات دیگر بدهد، وجود ندارد. لینک سازی داخلی علاوه بر ایجاد مسیرهای دسترسی آسان برای کاربران، موجب میشود ارزش و اعتبار صفحات اصلی سایت در دید گوگل بالا رود.

چک لیست لینک سازی داخلی

  • آیا شما کمتر از 100 تا 200 لینک بر روی هر صفحه از سایت خود دارید؟
  • آیا صفحات اصلی سایت شما مانند درباره ما، تماس با ما و … در منوی اصلی سایت و همه صفحات قابل دسترسی هستند؟
  • آیا مسیر دسترسی به هر صفحه از سایت شما کمتر از 3 کلیک است؟
  • آیا در تمام صفحات داخلی سایت لینک به صفحه اصلی موجود است؟

توضیحات لینک سازی داخلی

اگرچه موتورهای جستجو از قبیل گوگل محدودیت 100 لینک بر روی یک صفحه را برداشته اند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که هرچه تعداد لینک هایی که یک صفحه به صفحات دیگر می دهد کمتر باشد، میزان اعتبار صفحاتی که لینک دریافت می کنند بالاتر می رود. بنابراین اگر شما بدون دلیل، از یک صفحه به صفحات دیگر سایت خود و یا سایت های دیگر لینک بدهید درصدی از اعتباری که لینک های شما به صفحات دیگر می دهند، کاسته می شود.

قرار دادن لینک بخش های مهم سایت مانند صفحه فروشگاه، سوالات متداول و … موجب پیشرفت جایگاه آنها در رتبه بندی گوگل میگردد، ولی اگر تعداد این لینک ها افزایش یابد ارزش و اعتباری که به هرکدام میرسد کاهش یافته و تاثیر بالایی بر جایگاه آنها نخواهد داشت. همانطور که در تصویر زیر مشخص است گوگل صفحات مهم سایت شما را از طریق همین لینک سازی داخلی شناسایی کرده و در نتایج گوگل نمایش میدهد.

مهم است که میزان لینکی که صفحه سایت شما به صفحات دیگر می دهد کمتر از 100 تا 200 باشد. حتی همین عدد هم بسیار بالا است! سایت های زیادی مشاهده میشود که تعداد زیادی دسته بندی و برچسب در سایدبار یا منوی خود قرار میدهند که موجب کاهش اعتبار آنها در دید گوگل میشود.

 

13 – ایندکس شدن صفحات

ایندکس صفحات توسط گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد، زیرا تنها صفحاتی در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشوند که توسط خزنده ها بررسی و ایندکس شده باشند. در نتیجه ایندکس صفحه دریچه ورود شما به نتایج گوگل خواهد بود. ابزار وبمستر گوگل که با نام Google Search Console شناخته میشود، این امکان را فراهم کرده است که شما از وضعیت ایندکس صفحات خود مطلع شوید، علاوه بر نمایش نمودار از تعداد صفحات ایندکس شده بر اساس تاریخ، دقیقا مشخص میکند که چه تعداد از آدرس های موجود در نقشه سایت شما توسط ربات های گوگل ایندکس شده اند.

سرعت ایندکس صفحات بستگی به عوامل متعددی مانند اعتبار سایت، فاصله زمانی میان ارسال مطالب در سایت، تعداد و کیفیت بک لینک ها و … دارند که با مطالعه مقاله 9 روش افزایش سرعت ایندکس با بهترین روش های بهبود آن آشنا خواهید شد.

آیا موتورهای جستجو توان بررسی همه ی صفحات سایت شما را دارند؟ اگر اغلب یا همه صفحات سایت شما ایندکس نشده اند می توان تشخیص داد که مشکلی بر روی ساختار لینک های داخلی شما وجو دارد. تعداد صفحات ایندکس شده را به وسیله ی سایت WooRank Website Review همانند تصویر زیر بررسی کنید.

شما همچنین می توانید این کار را همانند تصویر زیر ازطریق ابزار وب مستر گوگل انجام دهید.

اگر همه ی صفحات سایت شما ایندکس شده اند و نرخ بررسی صفحات سایت شما افزایش پیدا کرده است به این معنا است که سایت از محتوای خوبی برخوردار بوده و امید به پیشرفت آن در نتایج گوگل زیاد است.

 

14- نسبت متن به کد در سایت

محتوای با کیفیت موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو می شود. اما منظور از این محتوا، کد های HTML است و یا متن؟ نسبت ایده آل برای متن به کد های HTML در صفحات وب عددی بین 25 تا 70 می باشد. توجه داشته باشید که متون مخفی شده در محاسبه این نسبت بی تاثیر خواهند بود.

میزان محتوای بکار رفته در هر صفحه بر ارزش و اعتبار آن از نظر گوگل تاثیر گذار خواهد بود. همه ما بخوبی میدانیم که صفحاتی با محتوای کم (معمولا کم تر از 300 کلمه) مورد توجه گوگل نبوده و شانس کمی برای کسب جایگاه در نتایج خواهند داشت. ولی در کنار این فاکتور نکته دیگری نیز باید مورد توجه شما باشد که آن نسبت متن به کد HTML در صفحات است.

 

15- استفاده از عکس و ویدئو

هر تصویر میتواند معادل صدها و شاید هزاران کلمه، معنا و مفهوم را به مخاطب منتقل سازد. بعنوان مثال برای توصیف یک منظره یا تصویر یک خودرو به چندین و چند پاراگراف متن نیاز خواهیم داشت که در نهایت نیز نمیتواند بدرستی آن را بیان کند. از همین رو موتورهای جستجو ارزش ویژه ای برای استفاده از تصاویر در محتوای سایت و مقالات قائل میشوند.به همین ترتیب بکارگیری فایل های صوتی و ویدئویی میتوانند ارزش محتوای شما را دوچندان کرده و شانس کسب رتبه در نتایج گوگل را افزایش دهند.

این فاکتور در تجربه کاربری بسیار اهمیت دارد؛ زیرا بکارگیری عکس و ویدئو باعث تعامل بیشتر کاربر با سایت می شود. انتشار مقالات بسیار طولانی دلیلی بر موفقیت شما در سئو نخواهند بود و چه بسا موجب خستگی کاربران و ترک صفحه سایت بشود، بهتر است مطالب بصورت گزیده و با بکارگیری مناسب از تصاویر ارائه شوند.

نکته!!! فقط به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از ویدئو و تصاویر چند رسانه ای سرعت بارگذاری سایت شما را پایین می آورد.

 

16 – فعالیت در شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی مخاطبین بسیاری را به خود جذب کرده اند و هر روز بر تعداد و تنوع آنها افزوده میشود، از فیسبوک و گوگل پلاس که دیگر طرفداران محدودی دارند گرفته تا اینستاگرام و تلگرام که هر روز بر تعداد مخاطبین آنها افزوده میشود. این شبکه ها فضای مناسبی برای معرفی خدمات و محصولات شما خواهند بود. دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی سریعترین راه ممکن برای انتشار مطلب شما توسط کاربران در این فضا خواهد بود ولی باید دقت کنید که چه شبکه هایی را هدف قرار داده اید.

  • آیا شما دکمه های اتصال به شبکه های اجتماعی را در صفحات سایت خود دارید؟
  • آیا لینک به صفحات شما در شبکه های اجتماعی در دیدرس کاربران قرار دارد؟
  • آیا سایت خود را به درستی در این شبکه ها معرفی کرده اید؟

انتخاب شبکه های اجتماعی هدف، بستگی مستقیم به زمینه کاری و سلیقه مخاطبین شما دارد. بعنوان مثال برای یک سایت فیلم یا موزیک فعالیت در لینکداین اصلا هوشمندانه بنظر نمیرسد و یا برای یک شرکت که در زمینه فروش و نصب تجهیزات صنعتی فعال است شبکه اجتماعی کلوب انتخاب بسیار بدی خواهد بود.

ساخت صفحه در این شبکه ها بسیار راحت بوده و کمتر از 5 دقیقه از شما زمان میبرد ولی مدیریت آنها امری زمانبر است. در نتیجه فعالیت خود را به یک یا دو شبکه محدود کرده و به جای ایجاد صفحات متعدد در سایت های گوناگون همان دو صفحه را بدرستی مدیریت کنید.

منبع : وبسیما

 

امیدواریم که این مطلب مورد توجه دوستان عزیز قرار گرفته باشد.

موفق باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.

پکیج آموزش پیشرفته ASP.NET Core + طراحی فروشگاه اینترنتی
  • جم فايل : 690 کیلوبایت
  • منبع : وبسیما
  • رمز فايل : www.sourcebaran.com
  • انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
دانلود با لینک مستقیم

دسته بندی موضوعات

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه

نظرات

بازخوردهای خود را برای ما ارسال کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.